2012 m. kovo 11 d., sekmadienis

Prisimenant Italiją. Panna cotta

Pasirodžius pavasarinei saulei, mintimis nejučia nusikeliu į atostogas. Kiekvienos atostogos suteikia neišdildomų įspūdžių ir patyrimų.

Prieš kelis metus, keliaudami po Šveicariją, trumpai aplankėme ir vaizdingą šiaurinę Italijos dalį – prisimindama nuostabų šios šalies kraštovaizdį ir dar nuostabesnį maistą, šiandien dalinuosi su Jumis puikaus itališko deserto – panna cotta – receptu. Šis desertas, ypač patiektas su trintų uogų padažu, tikrai primins saulėtą vasarą :)

Panna cotta
Reikės:
  • 250 ml pieno; 
  • 200 ml grietinėlės (30 %); 
  • 50 gr. cukraus; 
  • 1 v. š. vanilinio cukraus; 
  • 1 kupino v. š. želatinos; 
  • 3 v. š. vandens; 
  • mėtos šakelių; 
  • 400 g šviežių arba šaldytų braškių ir 3 v. š. cukraus (padažui). 
Procesas:
  • Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame išbrinkti (5 – 10 min.). 
  • Puode pakaitiname pieno, grietinėlės, paprasto ir vanilinio cukraus mišinį. 
  • Kitame puode trumpai pakaitiname vandenyje tirpintą želatiną ir supilame ją į bendrą masę. Apmaišome ir pilame į indelius. 
  • Masei atvėsus, sudedame indelius į šaldytuvą ir šaldome bent 4 valandas. 
  • Panna cotta iš indelių išverčiame į lėkštes, patiekiame su trintų braškių (ir cukraus) padažu, papuošiame mėtos lapeliais. 
Buon appetito!

Italija
Italija

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą