Šie meduoliai iškeliavo į Kalėdinę labdaros mugę.
Ryt laukia dar viena meduoliais kvepianti diena – bus kepamas naujas meduolių reisas – artimiesiems :)
Kalėdinių meduolių receptas
Tešlai reikės:
- 500 g miltų;
- 100 g cukraus;
- 100 g medaus;
- 100 g saldžios grietinėlės sviesto;
- 2 kiaušinių;
- 1 v.š. malto cinamono;
- 3 v.š. vanilinio cukraus;
- 1 a.š. imbiero miltelių;
- 1 a.š. maltų gvazdikėlių;
- 1,5 a.š. kepimo miltelių.
- 1 kiaušinio baltymo;
- citrinos sulčių;
- 200-300 g cukraus pudros.
- Puode išlydome sviestą ir medų.
- Dubenyje ištriname kiaušinius su cukrumi.
- Į pravėsusį sviesto ir medaus mišinį pilame kiaušinių ir cukraus masę, išmaišome.
- Dedame puodą ant garų (kitaip tariant, dedame ant puodo su verdančiu vandeniu).
- Beriame prieskonius: cinamoną, imbiero mitelius, gvazdikėlius ir vanilinį cukrų.
- Maišydami kaitiname mišinį ant garų apie 15 min.
- Pravėsusią masę supilame į dubenį.
- Pilame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.
- Minkome tešlą. Uždengę plėvele paliekame tešlą atvėsti (tam žiemą itin tinka balkono patalpa :).
- Kočiojame maždaug 3-5 mm storumo lakštus, spaudžiame norimų formų sausainėlius.
- Dedame į skardą ir kepame apie 15 min 200 laipsnių karštumo orkaitėje.
- Dekoruojame plakto baltymo, citrinos sulčių ir cukraus pudros mišiniu. Konditerinį švirkštą galima pasidaryti iš kepimo popieriaus, susukant jį į kūgį.
Christmas honey cookies
Christmas cheer, redolent of honey cookies, lingers on the air. As every year I opened honey cookies manufactory in my house. I’ve been listening to Christmas songs and cooking, decorating honey cookies – this process is very fun! And the result is good – cookies are very tasty :)
Ingredients:
- 3 cups flour;
- 100 grams (3,5 oz) sugar;
- 100 grams (3,5 oz) honey;
- 100 grams (3,5 oz) butter;
- 2 eggs;
- 1 stricken tablespoons of cinnamon;
- 3 stricken tablespoons of vanilla sugar;
- 1 stricken teaspoon of ginger powder;
- 1 stricken teaspoon of grinded cloves;
- 1,5 stricken teaspoons of baking-powder.
- 1 white egg;
- 200-300 grams (7-10,5 oz) sugar powder;
- a little bit of lemon juice.
- Dissolve butter and honey in a saucepan. Remove from heat and set aside to cool.
- Mix eggs&sugar and combine it with dissolved honey&butter in the bowl.
- Heat this mixture on steam (in one saucepan boil the water and put on this item another saucepan with mixture of eggs, sugar, honey and butter).
- Add cinnamon, ginger powder, vanilla sugar and grinded cloves and cream it.
- Take it and pour into the bowl. Let it cool.
- Mix it with flour and backing-powder and knead a pastry. Cool it.
- Roll the pastry and form cookies using cookie cutters.
- Bake at 200o C (392 F) for 15 minutes or until golden brown.
- Prepare glaze (combine one egg white, sugar powder and a little bit of lemon juice) and paint on backed cookies.
19 komentarų:
Dieve - tiesiog žadą atėmė! Kaaaaaip gaila, kad negalėjau mugėje dalyvauti...
Loreta, aš tas snaiges mačiau gyyvai!! ne-rea-lios!!
Kaip gražuuu! Ir kaip šitaip lygiai tą glajų uždėt? Man niekad nė iš tolo neišeina, visada toks tiap-liap būna... :D
Loreta, smagu girdėt, kad manieji meduoliai sugebėjo Tau net žadą atimti :) Išties gaila, kad negalėjai dalyvauti mugėj. Tave mums priminė tos mielos Tavo siūtos širdelės :) O mugių dar bus! Ar ne, Ginte? :) P.s. Ačiū už tokį jaukų ir šiltą šeštadienį.
Jurga, meduolius dekoruoju savadarbiu konditeriniu švirkštu – jį pasidarau į kūgį susukdama sviestinį popierių ir suklijuodama jį lipnia juosta. Pamėginki – veiksminga :)
Oi, kokie gražuoliai :) Jau apžvelgiau Gintes apžvalgoj apie mugę. Minkštučiai?
Egle, minštumas priklausys nuo to, kiek ilgai juos kepsi. Neperkepk, užteks sulaukti, kol švelniai rustelės. Kai kuriose orkaitėse jau po 9-10 min juos reikia traukti lauk. Antra priemonė, kurios galima imtis norint, kad meduoliai būtų minkštesni,– vos jiems iškepus, dar karštus sudėti į sandarų indą. Na, o jei į Tavo klausimą reikėtų atsakyti trumpai – pagal šį receptą keptus meduolius priskirčiau minkštesniųjų kategorijai :)
Sie grazuoliai puosia mano kaledu eglute!:) Nuo ju visas kambarys kvepia meduoliais. Teko ir ragauti - labai skanus. Aciu,Ievut!
Džiaugiuos, kad patiko, Aiste :) Su šventėm!
beautiful cookies!
Pretty cookies... can I eat one? :) lol!
They sure look tasty! :D
Mm... Laaaabai skanu ir gražu ;)) Tik norėčiau pasiteirauti, ką daryti, kad sausainėliai būtų rusvesni, o glajus baltesnis?
Giedre, jei nori, kad meduoliai būtų rudesni, gali: 1) baltą cukrų keisti ruduoju (jo reikėtų apie 130 g, nes rudasis cukrus ne toks saldus kaip baltasis); 2) meduolius kepti ilgiau arba aukštesnėje temperatūroje; 3) į tešlą įdėti daugiau cinamono ir gvazdikėlių.
O glajus išeina baltut baltutėlis (gal nuotraukos klaidina) :) Gali mėginti dekoruoti meduolius baltuoju šokoladu, bet kažin ar jis baltesnis nei cukraus pudros glajus. Jei bandysi, pasidalink įspūdžiais :)
Jaukių švenčių!
Aš jau bandžiau, dėl to ir klausiu, nes man glajus gavosi tik balsvas ;))
Giedre, glajų balina šviežios citrinų sultys. Vienam baltymui reikėtų apie poros valg. šaukštų sulčių. Ir labai svarbu, kad glajus nebūtų per skystas - dėl skirtingo baltymo dydžio ir sulčių kiekio gali tekti įdėti daugiau cukraus pudros.
patys nuostabiausi meduoliai, išbandem šįvakar kartu su mažąja (jai ypač patiko dekoravimo procesas)po savaitės imsimės masinės gamybos - mažoji prekiautoja ruošis mokykloje vyksianciai kaziuko mugei
Aura, ačiū už toookį įvertinimą! Džiugu girdėt :) Kaip tik kepu pagal šį receptą meduolines širdutes ♥ vasario 14 dienai :)
Nuostabus receptukas:)Sivakara kepiau. Tik kaip visada patiuningavau pagal save. Skonis nuostabus gavosi. Aromatis tikrai stebuklingas <3 Ir dekui, kad paaiskinai, ka daryt, kad meduoliai but minksti. Man visada arba trapus arba kieti gainasi. Dabar zinosiu <3 Dekuju uz receptuka :D
meduoliai atrodo nuostabiai!!! noreciau pabandyti iskepti,bet turiu viena klausimeli?lietuviskame recepte rasot sladzios grietineles sviesto,o angliskame tiesiog sviesto.tai man kaip neismanelei paaiskinkit,kas tas saldzios grietineles sviestas:) aciu
Bandziau recepta siandien vakare, tai labai skanus gavosi, bet gal per kieti. Labai skaniai atrode ir kvepejo!
Rašyti komentarą