2009 m. gruodžio 14 d., pirmadienis

Bandelės su cinamonu | Cinnamon rolls

Nuostabus jausmas gerti šiltą arbatą ir skanauti bandeles šnekučiuojantis su brangiu žmogumi cinamonu kvepiančiuose namuose :)

It's a wonderful feeling to drink hot tea and eat tasty rolls talking with dear friend at home, redolent of cinnamon :)

Bandelių su cinamonu receptas

Tešlai reikės:

  • 25 g sausų mielių;
  • 4 stiklinių miltų;
  • 1 st. šilto pieno;
  • 0,5 st. (100 g) cukraus;
  • 25 g sviesto;
  • 2 kiaušinių trynių;
  • žiupsnelio druskos.
Įdarui reikės:
  • 70 g sviesto;
  • 5 v.š. cukraus;
  • 1,5 v.š. cinamono.
Procesas:
  • Dubenyje sumaišome sausas mieles, 50 g cukraus, žiupsnelį druskos, 1 st. miltų.
  • Supilame stiklinę šilto pieno ir viską išmaišome, uždengiame virtuviniu rankšluosčiu ir paliekame 20 min.
  • Suberiame likusius miltus, 25 g sviesto ir du kiaušinių trynius, ištrintus su 50 g cukraus. Užminkome tešlą.
  • Uždengę dubenį 1-2 val. kildiname tešlą.
  • Iškočiojame du kvadrato formos lakštus (maždaug 0,5 cm storio).
  • Minkštą sviestą sumaišome su cukrumi ir cinamonu, tepame mišinį ant lakštų.
  • Suvyniojame lakštus į ritinius ir kiekvieną perpjauname į 6-7 dalis, apiberiame cukrumi, sudedame į skardą ir, palaikę kambario temperatūroje 10 min, kišame į orkaitę.
  • Kepame 200 laipsnių karštumo orkaitėje 20 min arba kol bandelės paruduos.
Skanaus!

Cinnamon rolls recipe

Dough:
  • 25 grams (0,88 oz) dry yeast;
  • 4 cups flour;
  • 1 cup warm milk;
  • ½ cup sugar;
  • 25 grams (0,88 oz) butter;
  • 2 egg yolks;
  • a pinch of salt.
Filling:
  • 70 grams (2,5 oz) butter;
  • 5 tablespoons of sugar;
  • 1,5 tablespoon of cinnamon.
Process:
  • Mix dry yeast, ¼ cup of sugar, a pinch of salt, 1 cup flour and warm milk in a mixing bowl.
  • Cover the bowl and let the dough rise in a warm place about 20 minutes.
  • Add 3 cups flour, butter and egg yolks, mixed with ¼ cup sugar. Knead the dough.
  • Cover the bowl with dough and let it rise about 1-2 hours.
  • Roll the dough out on a lightly floured surface (make two square sheets of the dough).
  • Combine butter, sugar and cinnamon in a bowl. Spread this filling over the surface of the dough.
  • Roll two dough sheets. Cut every roll into 6-7 slices, place in a baking pan and sprinkle with sugar. Let the rolls rise about 10 minutes.
  • Bake in hot oven at 200 degrees Celsius (392 F) for 20 minutes or until light golden brown.
Enjoy!

11 komentarų:

Loreta rašė...

Mmmmmmm kaip skaniai atrodo:)

Ieva rašė...

Dėkui, Loreta :) Šeimyna šį kūrinį įvertino teigiamai. Bandelės su cinamonu - džiaugsmas tiek skonio, tiek uoslės receptoriams :) Niammm.

Loreta rašė...

Mano šeimyna irgi labai tokias mėgsta - tik iš manęs visai prasta šeimininkė:)

Imbieriniai sausainėliai rašė...

cinamoninės mano mėgiamiausios!
niu ką, kepsiu šiandien :) liko 1 val. kildinti tešlą :)

Ieva rašė...

Loreta, netikiu, kad toks talentų rinkinys kaip Tu galėtų būti prasta šeimininkė :)
Imbieriniai sausainėliai, džiugu, kad susiviliojai išmėginti šį receptą. Skanios cinamonu kvepiančios vakarienės :)

Ginte rašė...

gaila, kad vakar nenudžioviau tų "siuvinėtų" meduolių", Ieva ;)
AČIŪ! - ir darželio personalas iki šiol caksi liežuviais apie meduolių ir jų autorės grožį. rimtai :)

Ieva rašė...

Pralinksminai, Ginte :))) Ačiū už gražius žodžius :)

Anonimiškas rašė...

Die sehen köstlich aus, ich habe mir das Rezept gleich gespeichert.
Liebe Grüße
Kristina

Ieva rašė...

Kristina, ich freue mich über Deinen Besuch auf meinen Blog :) Freut mich auch, daß dieses Rezept Dir gefallen hat!

Lee Albrecht rašė...

Obrigada por ter entrado em meu blog... vou ver também o seu com muito carinho... que paisagem linda!! e os biscoitos maravilhosos!
Meus pais eram da Latvia e vieram para o Brasil no começo do século passado.
Feliz Ano Novo!!

Ieva rašė...

Obrigado por visitar, Lee Albrecht! Seus pais eram vizinhos dos meus parentes, que viveu muitos centures na Lituânia. Você já esteve na Europa? Desculpe meus erros de gramática :D

Rašyti komentarą