Dalinuosi graikiškosios musakos (moussaka) receptu ir keletu vaizdų iš kelionės.
Musakos receptas
Reikės:
Pagrindui:
- 2 baklažanų;
- 5-6 didelių bulvių;
- apie 300 g jautienos ir 300 g kiaulienos faršo;
- 400 g luptų pomidorų savo sultyse;
- 2 svogūnų;
- 2 skiltelių česnako;
- alyvuogių aliejaus;
- druskos, maltų pipirų, mėsos prieskonių, bulvių prieskonių.
- 3 šaukštų sviesto;
- 2 šaukštų miltų;
- apie 500 ml pieno;
- maltų pipirų, druskos;
- apie 150 g tarkuoto fermentinio sūrio.
Procesas:
- Susmulkinkite svogūnus ir česnakus, pakepinkite didelėje keptuvėje (ar puode) su įkaitintu alyvuogių aliejumi. Tuomet sudėkite faršą, apkepkite. Įberkite druskos, maltų pipirų ir mėsos prieskonių, supilkite smulkintų pomidorų masę. Uždenkite keptuvę (puodą) ir palikite troškintis.
- Nuplaukite bulves ir apvirkite jas. Apvirę nulupkite ir supjaustykite griežinėliais.
- Baklažanus supjaustykite griežinėliais, apipilkite druska ir palikite 20 min. Tuomet sudėkite baklažanus į sietelį, perplaukite po tekančiu vandeniu, nusausinkite ir sudėkite į kepimo skardą, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, užberkite druskos, pipirų ir dėkite į orkaitę. Kepkite 180°C karštumo orkaitėje apie 8 min. Tuomet griežinėlius apverskite ir pakepkite dar 8 min.
- Padažui keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite miltus ir maišydami pakepinkite. Supilkite pieną, įberkite druskos, pipirų. Nuolat maišykite. Virkite, kol padažas sutirštės.
- Į aliejumi išteptą skardą sudėkite pusę plonais griežinėliais supjaustytų bulvių, užberkite bulvių prieskonių, sudėkite pusę baklažanų. Užpilkite pusę mėsos padažo masės. Vėl dėkite bulves, berkite prieskonių, dėkite baklažanus, užpilkite likusį mėsos padažą. Apkepo viršų apliekite baltu padažu. Kepkite 180°C karštumo orkaitėje apie 30 min., tuomet užberkite tarkuotą sūrį ir pakepkite dar 15 min.
O štai keletas Kretos vaizdelių:
Agios Nikolaos
Matala
Negyvenamoje saloje Chrissi
Kretos jūros bangos
Draugiškoji Kretos fauna
Knoso rūmai
Skrydis!
Vakarėjant
Mes
Palydim saulę
Patarimas: keliaukite į šį rojaus kampelį ne sezono metu: oro temperatūra puiki, turistų mažai, o kainos neįtikėtinai draugiškos :)
1 komentaras:
lovely
Rašyti komentarą