2013 m. sausio 8 d., antradienis

Skaniausi pasaulyje sušiai!

Koks maistas skaniausias pasaulyje? Ogi gamintas su didžiule meile!

Prijaučiantiems japonų virtuvei rekomenduoju namuose pasigaminti gardžių sušių „Philadelphia maki“ (mano mėgstamiausi).

Sushi

Improvizacijos sušių (sushi) gamyboje more than welcome. Vienintelis dalykas, kur siūlyčiau vengti improvizacijos – ryžių ruošimas. Norėdami geriausio rezultato, vadovaukitės išbandytais receptais.

Sushi

Suši receptas 

Ryžių masei paruošti reikės:
  • 400 g suši ryžių;
  • 600 ml vandens;
  • 50 ml ryžių acto;
  • 1,5 v.š. cukraus;
  • 0,5 v.š. druskos.
Siūlomam įdarui ir apdarui :) reikės:
  • „Philadelphia“ kremo;
  • krabų lazdelių;
  • ilgavaisio agurko;
  • jūros dumblių lapelių (nori);
  • šviežios lašišos.

Ryžių ruošimas (detali video instrukcija čia):

  • 400 g ryžių supilkite į sietelį ir keletą minučių skalaukite tekančiu šaltu vandeniu. Palikite ryžius sietelyje nudžiūti 30–60 min.
  • Supilkite ryžius į puodą, užpilkite 600 ml vandens ir virkite ant mažos ugnies 10 min. Nuimkite nuo ugnies ir palikite išbrinkti 10 min. 
  • Tuo metu keptuvėje kelias min. pakaitinkite ryžių acto, cukraus ir druskos mišinį.
  • Iškrėskite ryžių masę į didelę skardą, maišykite šakute ir šlakstykite masę ryžių acto mišiniu. 

Suši gaminimas:

Sushi
  • Apvilkite bambukinį suši vyniojimui skirtą kilimėlį maistine plėvele.
  • Rankas suvilgykite vandeniu, skiestu trupučiu ryžių acto. Ant bambukinio kilimėlio dėkite apie penktadalį ryžių, gerai suspauskite. Ryžių sluoksnio storis – apie 1 cm.
  • Ryžių sluoksnį užklokite dumblių popieriaus (nori) lapeliu.
  • Užtepkite „Philadelphia“ kremo, uždėkite riekę šiaudelio forma pjaustyto agurko ir dvi krabų lazdeles.
  • Susukite sušį į ritinėlį. 
Sushi
  • Uždėkite lašišos riekelių ir supjaustykite ritinėlį į 8 gabalėlius. 

SKANAUS!

Sushi Sushi Sushi

Nemėgstantiems žuvies paprastai gaminu „rūkytdešrimaki“, nors šis ingredientas nusižengia japoniškų suši prigimčiai :-)

Jei nesiliaujate blaškęsi tarp lietuviškos ir japoniškos virtuvės, kviečiu pasinaudoti originaliais ir kiekvieno tautiečio receptorius galinčiais pamaloninti agentūros „Clinic 212“ sukurtais suši receptais :D

Su šilčiausiais linkėjimais,
Ieva 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą